A showroom

-2021

Essen, België

Voor de verbouwing van de kantoren en showroom van een natuursteen verwerkingsbedrijf werd grondig onderzoek gedaan naar circulatie en gewoontes van het personeel, maar ook van bezoekers en leveranciers. Aan de hand hiervan werden ontwerpschetsen opgemaakt om zo tot een optimale indeling van de ruimtes te komen.

‘Samen met de opdrachtgevers – die in dit geval ook een enorme vak- en materiaalkennis hebben voor het bewerken van allerhande stenen – gingen we op zoek naar de meest gepaste materialen. Werken met vakmensen is nodig wanneer ik een duurzaam en comfortabel interieur wil realiseren.’

In de showroom worden stenen van allerlei soorten en groottes getoond. Dit maakt dat het overige materialenassortiment selectief en zorgvuldig uitgekozen moest worden. Er is geopteerd voor zeer neutrale materialen zoals beton, donker hout, zwart staal en lichte muren zodat de stalen blijven spreken. De natuurlijke lichtinval is zowel in het kantoor als in de showroom belangrijk. Daarom behouden we de huidige trapopening die natuurlijk licht tot beneden laat komen. Dit, in combinatie met een lichtstudie, zorgt voor een aangename workflow en een mooie showroom.

Abbin natuursteen gevestigd in Essen.